Faydalı Bilgiler
Antep Fıstığı
Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir. Antep fıstığından yapılan şurup, balgam söktürücüdür. Bronşite iyi gelir. Bunun için bir havanda içine biraz su konularak ezilir. Sonra içine biraz daha su ve şeker konularak kaynatılır .Böylece hazırlanan şuruptan içilir.
Antep fıstığı, ince bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler. Bu bakımdan şeker hastalarına fıstık yemeleri önerilir.
Antep fıstığı, yapısındaki doymamış yağ oranı yüksekliğiyle kan şekerinin yükselmesi riskini azaltır. Kolesterol içermediği gibi, kandaki kolesterol düzeyini düşürücü etkisi de vardır. Böylece koroner kalp yetmezliği riskini de azaltır.
Antep fıstığının afrodizyak (cinsel gücü arttırıcı) etkileri de vardır. Günde yenilen 10-12 adet antep fısıtığı vucudun günlük yağ ihitiyacını karşılayabilmektedir
Antepfıstığı protein yönünden 2 kat, fosfor yönünden 4 kat sığır etinden daha üstündür. Vitamin E B ve C kompleksince zengindir.
Posalı bir kuruyemiştir. Posa uzun süre doygunluk hissi yaratıp besin alımını azalttığı için kanda kolesterol düşürücü etki yapar.
Posalı besinler kanser yapıcı zararlı madedelerin bağırsakta kalma süresini kısalttığı ve bağırsak duvarı ile temasını azalttığı için kanserden korunmada faydalı olurlar.
İçerdiği B1 vitamini kan oluşumuna yardımcıdır, kandaki kolesterolü düşürür. Kavrama yeteneği ve öğrenme gibi beyin fonksiyonlarını optimize eder.
Yaşlanmaya karşı korur. Sigara ve alkolün zararlı etkilerini azaltır.




